Kuřecí paličky je téma, do kterého se nakonec pustí každý. Už proto, že si chce připravit doma to, co mu nabízejí fastfoody a doufá, že to bude lepší. Mohu vás ujistit, že to bude jiné, ale stejně chutné. Pokud nekopnete recept dřív než vás vykopnou s fastfoodu coby zaměstnance. Ale ani ti neodhalí všechny finesy a navíc platí zásada, že co se připravuje ve velkém je mírně odlišné od toho, co si připravíte doma. A receptu na paličky je stejně snad jako kuřat na světě. Už tu máme paličky s tymiánem a medové a fastfood doma nebo paličky nasucho, ale to už si najdete.
Všechny metody jsou v téhle disciplíně povoleny, záleží na výsledku. Pokud chcete při přípravě použít pivo nebo třeba kakaový prášek, proč ne? Omrknul jsem několik fíglů kuchařů na síti a jeden se docela opakoval, což jsem předtím nikdy neudělal. Je to naříznutí paliček. Určitě to přiměje všechny spoluingredience proniknout hlouběji do masa.
Všechny metody jsou v téhle disciplíně povoleny, záleží na výsledku. Pokud chcete při přípravě použít pivo nebo třeba kakaový prášek, proč ne? Omrknul jsem několik fíglů kuchařů na síti a jeden se docela opakoval, což jsem předtím nikdy neudělal. Je to naříznutí paliček. Určitě to přiměje všechny spoluingredience proniknout hlouběji do masa. |
Kuřecí paličky | Jako žádné jiné
Potřebujete: |
- 6 kuřecích paliček cca 800 g
- sůl
- pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- máslo
- 4 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce tomatové pasty
- 1-2 lžíce medu
- 1 lžičku cukru
- 3 lžičky sušeného česneku
Jednotky:
Jak na to:
- Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Na jedné straně stehna uděláme tři zářezy.
- Osolíme a opepříme. Dáme tak na 30 minut do chladu.
- Rozehřejeme olej a přidáme máslo. Vložíme kuřecí paličky a na středním ohni opékáme.
- Z obou stran tak 5 minut.
- Mezitím smícháme sojovou omáčku s protlakem.
- Přidáme pepř, česnek a med.
- Přidáme cukr. Vše dobře promícháme.
- Marinádou zalijeme pečící paličky.
- Paličky dobře obalíme v marinádě.
- Pečeme ještě tak 5 minut, obracíme.
- Zakryjeme a na středním ohni dusíme asi 5 minut.
- Servírujeme.
- Podáváme s rýží, přelité marinádou. Zdobíme koriandrem.