Kuřecí paličky na žampionech | Krémová záležitost
Paličky na žamiponech v krémové omáčce
Pochutnejte si na kuřecích paličkách v krémové omáčce. Můžete si zvolit, zda má být hustější, opravdukrémová, pak přidejte polovinu vývaru a dávkujte opatrně i smetanu, tak asi také polovinu. A protože smetana je ažna konci postupu, můžete si konzistenci omáčky opravdu doladit podle svého. A k tomu je příloha, tentokrát penne vařené s přidaným kuřecím vývarem. Může se vám to zdá nadbytečné, ale těstoviny získají jinačí, jemnější chuť.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut + 30 minut na odležení
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut + 30 minut na odležení
Doba vaření
25minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Kuřecí paličky zasypeme italskými bylinkami, osolíme, opepříme a zakapeme lžící olivového oleje. Necháme v chladu odležet.
  2. Na zakrytí se hodí mj. potravinářská fólie. Chlazeno je venku, protože vařím v třeskuté zimě, takže i venkovní ledničku je dobré použít.
  3. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na středním plameni na pánvi. Přidáme olivový olej, zvýšíme teplotu a opečeme kuřecí paličky. Tak asi 6 až 8 minut. Dáme stranou.
  4. Do pánve přidáme nakrájené žampiony a hrubě nasekaný česnek. Orestujeme a přidáme zpět kuřecí paličky.
  5. Zalijeme kuřecím vývarem, zakryjeme a dusíme na středním plameni tak 15 minut. Pokud chcete omáčku hustější, předejte tak jenom asi 100 ml vývaru. Dáme vařit těstoviny ve vodě, kterou jsme osolili a přidali do ní tak asi 100 ml vývaru. Proč vývar? Tak, pro chuť.
  6. Přidáme smetanu a promícháme.
  7. Prohřejeme a podáváme s těstovinami.
  8. Dobrou chuť!