Byl to takový nápad. Růžičková kapusta mě lákala. Ale jak ji připravit? Pomohli mi Australané a já si zkombinoval recepty na Kuřecí paličky prosciutto s máslovou růžičkovou kapustou a Rychlé pečené kuře s tymiánem, medem a růžičkovou kapustou. Trochu jsem i laboroval s vínem a kostkou zeleninového vývaru.
Kuřecí paličky s tymiánem a růžičkovou kapustou| Mrkev nesmí chybět
Potřebujete: |
- 5 kuřecích paliček
- 150 g růžičkové kapusty
- 150 g fazolových lusků mohou být i mražené
- 5 lžic olivového oleje
- 35 g másla
- 100 ml bílého vína
- 1 kostka zeleninového vývaru bio
- koření směs křidélka na medu
- baby mrkvičky nebo drobnější mrkvičky pečeme s částí natě
- hrst čerstvého tymiánu
Jednotky:
Jak na to:
- Připravíme si kuřecí paličky.
- Paličky okořeníme směsí koření na křidélka s příchtutí medu (Vitana). Postříkáme olivovým olejem.
- Dáme 2 lžíce oleje do pánve.
- Přidáme máslo.
- Paličky opečeme...
- ...z obou stran.
- Plech vyložíme pečicím papírem a naklademe osmažené paličky. Obložíme mrkvičkami s částí natě.
- Přidáme čerstvý tymián. Vložíme do předeřáté trouby na 180 °C a pečeme 20 až 25 minut.
- Do pánve s osolenou vodou, která vaří, přidáme na polovinu nakrájené kapustičky a celé lusky fazolí. Můžete použít i ty mražené. Vaříme asi 5 minut, pak slijeme a zeleninu prolijeme studenou vodou.
- V pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje.
- Orestujeme zeleninu.
- Přilijeme víno. Přidáme několik stonků tymiánu. Přidáme kostku zeleninového vývaru (ten je bio) a provaříme asi 5 minut, aby se uvařil vývar a víno redukovalo.
- Paličky rozložíme na talíř, přidáme pečené mrkvičky a kapustičky s fazolovými lusky.
- Dobrou chuť.