Kuřecí polévka | Prostě zdravý vývar
Tak příprava zabere tak asi 15 minut, ale pak počítejte ještě s hodinku a půl, minimálně, na vaření. Když mluvím o vaření, má to být spíše tažení. Tedy mírná teplota, která všechny suroviny hladí a čechrá.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
100minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Hřbety omyjeme, zeleninu pokrájíme na větší kousky. Z celeru použijeme jen jeden stonek. Přidáme cibuli se slupkou. Zalijeme vodou a přidáme koření. Osolíme.
  2. Když máme tak po hodince a půl uvařeno (utaženo se neříká a to je škoda), polévku scedíme. Část vývaru si můžeme odložit a dát zamrazit pro další použití. I tam nám zbyde litr polévky, což pro dva stačí.
  3. Cibuli a celer vyhodíme, část mrkve a petržele nakrájíme. Nakrájíme i zbylý stonek řapíkatého celeru, na jemnější kousky.
  4. Maso i zeleninu vrátíme do vývaru.
  5. Přidáme hrst vřeten. Estéti a zavilci možná budou tuhle hrst vařit zvlášť. Má to jisté opodstatnění, ale v malém množství to zase není až tak důležité. Povaříme podle potřeby těstovin, tak 7 až 8 minut.
  6. Podáváme zdobené petrželkou nebo bazalkou.