Kuřecí prsa v krémových špagetách | Toskánská inspirace
Snadný, rychlý oběd pro dva. Tak to nebudeme prodlužovat a jdeme vařit.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Doba vaření
30
minut
Potřebujete:
250
g
kuřecích prsou
6
plátků
anglické slaniny
2
rajčata
1
feferonku
2
lžíce
olivového oleje
3
stroužky
česneku
200
g
smetany
2
hrstě
baby špenátu
2
lžíce
parmezánu
120
g
špaget
sůl
pepř
Jak na to:
Kuřecí maso osmahneme na oleji z obou stran, tak 6 minut z každé. Pak dochutíme solí a pepřem a dáme stranou.
Plátky slaniny, celkem dobře prorostlé, osmahneme do křupava. Dáme stranou.
Na stejnou pánev dáme nasekaný česnek, osmahneme a přidáme nadrobno nakrájená rajčata a feferonku zbavenou semínek. Chvíli povaříme. Tak 5 minut.
Přidáme baby špenát a necháme zavadnout.
Dáme vařit špagety v osolené vodě.
Zalijeme smetanou a povaříme.
Přidáme nakrájené kuřecí maso a nakrájenou anglickou slaninu a promícháme. Vaříme na mírném ohni.
Přidáme lžíci parmezánu a pár natrhaných lístků špenátu.
Přidáme špagety uvařené al dente a promícháme.
Před podáváním ještě posypeme parmezánem.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu patří i video: