Na kolik způsobů je možné připravit kuřecí maso? A na kolik způsobů jste si připravili kuřecí prsa? Asi se to nedá spočítat. Přesto přidávám další položku. Ochutnejte.
Kuřecí prsa v pikantní omáčce s rajčaty a penne
Potřebujete: |
- 350 g kuřecích prsních řízků
- 1/4 šálku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- špetku černého pepře
- 50 g másla
- 1 konzervu krájených rajčat
- 15 g cukru
- 1/2 šálku vody
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce worchesterové omáčky
- 1 lžičku chilli
- 2 stroužky česneku
- 1/8 lžičky pepřové omáčky – tedy hot pepper sauce
Jednotky:
Jak na to:
- Řízky jemně naklepeme a obalíme v mouce, smíchané se solí a pepřem.
- Máslo rozehřejeme v pánvi na střední teplotě a opečeme řízky z obou stran dohněda.
- Řízky vyjmeme z pánve a dáme okapat na papírovou utěrku.
- Mezitím jsme si připravili základ omáčky – smíchali ocet, worchester, pepřovou omáčku, chilli, sůl a prolisovaný česnek.
- Do pánve dáme nakrájená rajčata i se šťávou, přidáme cukr.
- Zalijeme základem omáčky a přilijeme trochu vody. Přivedeme k varu.
- Vrátíme do pánve kuřecí řízky, teplotu snížíme.
- Zakryjeme a dusíme asi tak 35 až 45 minut.
- Podáváme s těstovinami, třeba penne.