Kuřecí prsa v pikantní omáčce s rajčaty a penne
Opravdu je to pikantní, ale nic zase moc ostrého. Jídlo opět tak na jednu pánev, což je praktické. Pojďme do toho!
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
15
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
15
minut
Doba vaření
50
minut
Potřebujete:
350
g
kuřecích prsních řízků
1/4
šálku
hladké mouky
1/2
lžičky
soli
špetku
černého pepře
50
g
másla
1
konzervu
krájených rajčat
15
g
cukru
1/2
šálku
vody
2
lžíce
bílého vinného octa
2
lžíce
worchesterové omáčky
1
lžičku
chilli
2
stroužky
česneku
1/8
lžičky
pepřové omáčky
– tedy hot pepper sauce
Jak na to:
Řízky jemně naklepeme a obalíme v mouce, smíchané se solí a pepřem.
Máslo rozehřejeme v pánvi na střední teplotě a opečeme řízky z obou stran dohněda.
Řízky vyjmeme z pánve a dáme okapat na papírovou utěrku.
Mezitím jsme si připravili základ omáčky – smíchali ocet, worchester, pepřovou omáčku, chilli, sůl a prolisovaný česnek.
Do pánve dáme nakrájená rajčata i se šťávou, přidáme cukr.
Zalijeme základem omáčky a přilijeme trochu vody. Přivedeme k varu.
Vrátíme do pánve kuřecí řízky, teplotu snížíme.
Zakryjeme a dusíme asi tak 35 až 45 minut.
Podáváme s těstovinami, třeba penne.