kuřecí vývarlze použít i bujón kuřecí se smaženou cibulkou „na pánev“
Jak na to:
Předehřejeme troubu na 200 °C. Pekáček vymažeme máslem. Prsa osolíme a opepříme, dáme do pekáčku.
Máslem také dobře namažeme plát pečicího papíru. Zakryjeme papírem pekáček. A dáme do trouby, nejlépe do střední polohy. Pečeme 10 minut, pak můžeme teplotu snížit na 190 °C. Záleží na troubě.
Po dalších 20–25 minutách sundáme papír a dopečeme ještě 15–10 minut, aby kuřecí řízky dostaly nazlátlou barvu.
Vypečenou šťávu smícháme s kuřecím vývarem nebo s bujónem a připravíme si tak omáčku. Povaříme 2 minuty. Pokud použijete vývar se šťávou z výpeku, můžete zahustit trochou mouky rozpuštěné ve vodě – v tom případě také ještě povaříme.