Kuřecí prsa z trouby s rýží | Variace na kuřecí téma
Varianta II
Ano, rychlá kuřecí prsa v troubě vám budou připadat povědomá, snadná příprava láká a není to opravdu nic složitého. Zkuste to.
Porce Doba přípravy
4osoby 8minut
Porce Doba přípravy
4osoby 8minut
Doba vaření
45minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Předehřejeme troubu na 200 °C. Pekáček vymažeme máslem. Prsa osolíme a opepříme, dáme do pekáčku.
  2. Máslem také dobře namažeme plát pečicího papíru. Zakryjeme papírem pekáček. A dáme do trouby, nejlépe do střední polohy. Pečeme 10 minut, pak můžeme teplotu snížit na 190 °C. Záleží na troubě.
  3. Po dalších 20–25 minutách sundáme papír a dopečeme ještě 15–10 minut, aby kuřecí řízky dostaly nazlátlou barvu.
  4. Vypečenou šťávu smícháme s kuřecím vývarem nebo s bujónem a připravíme si tak omáčku. Povaříme 2 minuty. Pokud použijete vývar se šťávou z výpeku, můžete zahustit trochou mouky rozpuštěné ve vodě – v tom případě také ještě povaříme.
  5. Servírujeme s rýží.