Tak jsem si říkal, že bych mohl zkusit v trojobalu drcené kukuřičné lupínky, jsem to ale hlava děravá, ten už tady mám. Tak jinak. Helemese, co se nabízí. Joshua Bousel přispěl do Serious Eats nápadem, který se mi zalíbil. Po různých zkouškách Josh nakonec dospěl k závěru, že nejchutnější strouhanku si musíte vyrobit. A ve výsledku opekl v troubě na sucho bílý chleba, tedy vlastně toasty, rozmixoval a bylo. Tak jsem to zkusil s bagetou, už ne čerstvou, nakrájel na kolečka a opekl v toastovači. No, je to trošku ekvilibristika, vytahovat opečené plátky pinzetou ze štěrbiny toastovače, ale kýženou surovinu jsem nakonec získal. Pak trochu trápení s pidimixerem a bylo. Něco jako dvakrát pečená strouhanka.
Potřebujete: |
- 300 g kuřecích prsou
- 1 vejce
- bílý mletý pepř
- sůl
- 4 lžíce hladké mouky
- 5 lžic pečené strouhanky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíci másla
- 1 střední bagetu
- Nejdříve si připravíme pečenou strouhanku. Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme v troubě nebo toastovači.
- Opečené plátky bagety rozlámeme na menší kousky a rozmixujeme na strouhanku.
- Kuřecí prsa jemně naklepeme. Posypeme bílým pepřem a osolíme. Obalíme v mouce.
- Pak řízky obalíme v rozšlehaném vejci.
- Potom obalíme v pečené strouhance.
- Pečeme do zlatohněda z každé strany na rozpáleném oleji, do kterého jsme přidali máslo.
- Podáváme s bramborovým salátem.