Tak podobné se jí údajně na Oktoberfestu, kde se baští až to praští a pivo teče proudem. Nebudeme tak nenasytní, nasytíme se trochu méně masově, i když masem.
Kuřecí stehna na červeném zelí | Inspirace Oktoberfestem
Potřebujete: |
Kuře
- 2 kuřecí čtvrtky – cca 800 g
- 1 červenou cibuli
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku papriky
- 6 plátků anglické slaniny
- 50 g slaniny
- 2 lžíce olivového oleje
Zelí
- 500 g červeného kysaného zelí
- 1 jablko
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 100 ml červeného vína
- 3 lžíce cukru
- 2 špetky mleté skořice
Jednotky:
Jak na to:
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu s se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.
- Smícháme mouku se solí a paprikou, ve směsi obalíme kuřecí čtvrtky.
- Na tuku ze slaniny, ke které přidáme 2 lžíce olivového oleje, opečeme z obou stran tak asi 5 minut. Maso vyjmeme a dáme stranou.
- Do pánve přidáme nadrobno nakrájené jablko i cibuli. Mírně povaříme a přidáme skořici.
- Vmícháme červené zelí.
- Přidáme slaninu, osolíme a dusíme zelí tak asi 8 minut, aby změklo.
- Přilijeme do zelí ocet a víno, přidáme cukr. Vaříme za stálého míchání, aby se víno odpařilo a tekutina redukovala asi tak na polovinu.
- Zelí přendáme do pekáčku a na ně položíme kuřecí čtvrtky. Pečeme při teplotě 180 °C tak asi 40 minut. V posledních 5 minutách zvýšíme teplotu na 200 °C.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem (a pivem).