Již jsme vyzkoušeli pečená křídla bez oleje, fakt dobrá věc, doporučuji. A proč stejného postupu nepoužít i v případě stehen, jenom se nebudeme opakovat, ale inspiraci musím přiznat. Ale pozor, je to vlastně úplně jiné jídlo.
Kuřecí stehna pečená se žampiony a pak choi | Variace na kuřecí křidélka
Potřebujete: |
- 560 g horních kuřecích stehen což jsou 4 kousky
- 2 lžičky provensálského koření
- 2 špetky soli
- 100 g žampionů
- 1 hlávku pak choi
- kousek másla
- 250 ml kuřecího vývaru
- kmín
Jednotky:
Jak na to:
- Kuřecí horní stehna vyválíme v koření a osolíme.
- Dáme do pekáčku a do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 60 minut, v polovině pečení stehna obrátíme.
- K pečeným kouskům masa přilijeme vývar a vrátíme do trouby. Pečeme ještě 10 minut.
- Mezitím nakrájíme pak choi na větší kousky, které blanšírujeme asi 3 minuty v osolené vařící vodě. Pak vyjmeme a dáme stranou.
- Na kousku másla osmahneme na plátky nakrájené žampiony, které okmínujeme, po 5 minutách přidáme pak choi. Promícháme a necháme chvilku ještě dojít.
- Pak směs přidáme ke kuřecím stehnům a pečeme ještě 10 minut. Mezitím uvaříme rýži.
- Podáváme s rýží, maso přelijeme šťávou a přidáme žampiony s pak choi.
Tip:
Seznamte se:
Pak choi, velice oblíbená zelenina nejenom v Číně, se k nám dostává třeba ze Španělska.
Zkuste pak choi i v jiném recept, třeby si připravte kuřecí kousky s pak choi, je to snadné a rychlé. Nebo plněná kuřecí prsa v pikantním koření.