Květáková kaše | Zdatný konkurent bramborové kaši
Zkuste kaši, která je rovnocennou alternativou bramborové kaše. Ochutnejte a uvidíte, že ji nebudete dělat jenom jednou.
Chod
Příloha
Porce
Doba přípravy
2
osoby
8
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
8
minut
Doba vaření
20
minut
Potřebujete:
300
g
květáku
1
lžíce
mléka
1
lžíce
másla
2
lžičky
zakysané smetany
špektu
granulovaného česneku
sůl
pepř
Jak na to:
Květák rozebereme na růžičky a vaříme zakryté ve vodě tak asi 15 minut.
Květák scedíme, rozmačkáme, přidáme mléko, máslo a zakysanou smetanu. Metlou (ať už ruční nebo na tyčovém mixeru) našleháme. Dochutíme solí a pepřem.
Poznámky k receptu
Květákovou kaši si připravte k pikantnímu
kuřecímu řízku na víně
a se žampiony.