Květákové karbanátky se sýrem | Luisina chuťovka z Louisiany
Je to taková mňamka pro vegetariány, ale pochutnají si i masožravci, když na chvilku zapomenou na flákotu.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Doba vaření
20
minut
Potřebujete:
300
g
květáku
2
lžíce
hladké mouky
95
g
sýru jadel
5
lžic
strouhanky
2
jarní cibulky
2
lžičky
směsi cajunského koření
2
vejce
rostlinný olej
sůl
pepř
Jak na to:
Květák rozebraný na růžice povaříme v osolené vodě do měkka. Tak 8 minut.
Rozmačkáme vidličkou, pokud chcete jemnější hmotu, můžete nasadit robot. Mírně opepříme.
Ano, rozmačkáme úplně na padrť.
Přidáme vejce a nakrájenou jarní cibulku.
Dobře promícháme a vytvoříme hmotu.
Přidáme nastrouhaný jadel.
Přidáme cajunské koření.
Přidáme mouku.
Dobře promícháme a vytvoříme hmotu.
Vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
Placičky opečeme v dobré vrstvě oleje. Tak 5 minut z každé strany.
Opečeme z obou stran.
Podáváme s bramborovou kaší s kouskem másla, zdobené nasekanou jarní cibulkou.
Poznámky k receptu
Také k tomuto receptu je VIDEO