Hledám cesty jak se vyhnout rajčatovému protlaku a nedej bože, abych snad sáhl po kečupu. Ale tentokrát to jde bez bolesti. Zkuste to se mnou. Pochutnáte si.
Dáme vařit těstoviny do slané vody, budou al dente, takže 11 minut. Budeme potřebovat trochu vody z uvařených těstovin, takže si počkáme.
Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a na suché pánvi opečeme dokřupava.
Slaninu dáme stranou, na pánev dáme nasekaný česnek a po chvilce na čtvrtinky nakrájená rajčata, přilijeme lžíci až dvě vody, ve které jsme uvařili těstoviny a provaříme asi tak 2 minuty.
Přidáme osmaženou slaninu. Promícháme.
Do směsi přidáme scezené těstoviny a parmezán. V závěru osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.