Marinovaná cherry rajčátka | Rychlé a skvělé
Udělejte si radost a trochu času, stojí to za to. Jsou cherry různých velikostí, měl jsem k dispozici pigeon, tedy o velikosti holubího srdce, s většími by se pracovalo lépe. Pigeon jsou dost titěrné.
Chod
Příloha
Doba přípravy
10
Doba přípravy
10
Doba nečinnosti
20
minut
Potřebujete:
250
g
cherry rajčat
50
ml
olivového oleje
1
citron
– potřebujeme jen na šťávu
1
bobkový list
– rozlámeme
4
chilli minipapričky
(nebo 1 velkou) – hrubě nasekáme
2
větší špetky
soli
1
větší špetku
pepře
2
stroužky
česneku
– jemně nakrájíme nebo nasekáme
Jak na to:
Cherry jemně nařízneme ostrým nožem křížem na spodní části.
Rajčátka dáme do vařící vody a necháme vařit 30 vteřin.
Vyjmeme z horké vody a ponoříme do misky s ledovou vodou. Je dobré do studené vody ještě přidat kostky ledu.
Vyjmeme z vody a odstraníme slupku, která už se z velké části uvolnila. Slupky vyhodíme.
Připravíme si marinádu. Smícháme olej se šťávou z celého citronu, chilli, česnek, sůl, pepř a nalámeme bobkový list. Vše dobře promícháme.
Olejovou marinádu nalijeme na rajčátka a necháme marinovat nejméně 20 minut. A můžeme servírovat. Ve sklenici vydrží v chladničce určitě přes týden.