Marinovaná cherry rajčátka | Rychlé a skvělé
Marinujeme cherry
Udělejte si radost a trochu času, stojí to za to. Jsou cherry různých velikostí, měl jsem k dispozici pigeon, tedy o velikosti holubího srdce, s většími by se pracovalo lépe. Pigeon jsou dost titěrné.
Doba přípravy
10
Doba přípravy
10
Doba nečinnosti
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Cherry jemně nařízneme ostrým nožem křížem na spodní části.
  2. Rajčátka dáme do vařící vody a necháme vařit 30 vteřin.
  3. Vyjmeme z horké vody a ponoříme do misky s ledovou vodou. Je dobré do studené vody ještě přidat kostky ledu.
  4. Vyjmeme z vody a odstraníme slupku, která už se z velké části uvolnila. Slupky vyhodíme.
  5. Připravíme si marinádu. Smícháme olej se šťávou z celého citronu, chilli, česnek, sůl, pepř a nalámeme bobkový list. Vše dobře promícháme.
  6. Olejovou marinádu nalijeme na rajčátka a necháme marinovat nejméně 20 minut. A můžeme servírovat. Ve sklenici vydrží v chladničce určitě přes týden.