Marinovaná cherry rajčátka | Fast and great
Udělejte si radost a trochu času, stojí to za to. Jsou cherry různých velikostí, měl jsem k dispozici pigeon, tedy o velikosti holubího srdce, s většími by se pracovalo lépe. Pigeon jsou dost titěrné.
Chod
Příloha
Prep Time
10
Prep Time
10
Passive Time
20
minutes
Need:
250
g
cherry rajčat
50
ml
olivového oleje
1
citron
– potřebujeme jen na šťávu
1
Bay leaf
– rozlámeme
4
chilli minipapričky
(or 1 velkou) – hrubě nasekáme
2
větší špetky
soli
1
větší špetku
pepře
2
cloves
garlic
– jemně nakrájíme nebo nasekáme
How do you:
Cherry jemně nařízneme ostrým nožem křížem na spodní části.
Rajčátka dáme do vařící vody a necháme vařit 30 vteřin.
Vyjmeme z horké vody a ponoříme do misky s ledovou vodou. Je dobré do studené vody ještě přidat kostky ledu.
Vyjmeme z vody a odstraníme slupku, která už se z velké části uvolnila. Slupky vyhodíme.
Prepare the marinade. Smícháme olej se šťávou z celého citronu, chilli, garlic, salt, pepř a nalámeme bobkový list. Vše dobře promícháme.
Olejovou marinádu nalijeme na rajčátka a necháme marinovat nejméně 20 minutes. And we serve. Ve sklenici vydrží v chladničce určitě přes týden.