Marocké kuře s harissou, olivami a citronem | Výlet do neznáma na Střední východ i západní Afriku
Kuře po marocku
Je to vlastně jídlo v jednom hrnci. Alchymie spočívá ve směsi koření, kde nás možná překvapí skořice a med.
Porce Doba přípravy
2osoby 12minut
Porce Doba přípravy
2osoby 12minut
Doba vaření
42minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si všechno, co potřebujeme.
  2. Smícháme všechno koření a přidáme sůl.
  3. Kuřecí prsa posypeme směsí koření a propasírujeme prsty do masa.
  4. V kastrolu rozehřejeme olej a na střední teplotě opečeme kořeněná prsa, asi 6 minut z každé strany. Opečená prsa dáme stranou.
  5. Do kastrolu po pečení kuřete dáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme asi 5 minut, aby zesklovatěla. Přidáme nadrobno nasekaný nebo prolisovaný česnek a zázvor. Promícháme a necháme zpěnit několik minut.
  6. Nasekáme si petrželku a mátu. Decentně s tou mátou, pokud se trochu bojíte. Ale nemusíte mít obavy, všechny chutě se nakonec propojí.
  7. Přidáme trochu vývaru, med, na plátky nakrájený citron, olivy a harissu. Promícháme a dolijeme vývar. Nyní do kastrolu vrátíme opečená kuřecí prsa, snížíme teplotu a zakryjeme. Vaříme 30 minut. V závěru vaření přidáme nasekanou petržel a trochu nasekané máty. Ještě zakryjeme a necháme dojít.
  8. Podáváme s rýží.