Masová roláda v listovém těstě | Snadné a rychlé | Dáte si venku i ve městě
Náplň se podobá té klobásové rolce, ale přece je jiná. Jsou v ní žampiony a je přece jen jinak stavěná. Tohle zvládnete i s trochu šmatlavýma rukama. Dobrou chuť.
Na rozpuštěném másle restujeme napřed cibulku, aby změkla. Dejte jí tak 10 minut při mírnější teplotě. Cibule nemá zhnědnout, takže si plotnu nerozpalte jako raketový motor.
Přidáme houby a restujeme asi tak 5 až 8 minut.
Dobře při restování promícháme.
Přidáme granulovaný česnek. Můžete samozřejmě použít klasický česnek, stroužků si nasekejte podle chuti. Po dokončení odstavte a nechte vychladnout.
Smícháme mezitím mleté maso a strouhanku.
Přidáme vejce, osolíme a opepříme.
Přidáme zeleninovou směs.
Přidáme strouhaný sýr.
Prohněteme, nejlépe rukama. Vytvoříme kompaktní hmotu.
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každou poklademe plátky anglické slaniny.
Na plátky slaniny poklademe masovou směs. Těsto pak zabalíme do válečku. Spoj těsta stlačíme a konce válečků také, aby nám hmota nevytekla.
Rozšleháme vejce.
Roládu potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 až 200 °C a pečeme asi 20 minut.
Vyjmeme z trouby a ještě jednou potřeme zbylým rozšlehaným vejcem.
Vrátíme zpět do trouby a necháme ještě asi 10 minut péct.
Hotovo.
Roládu nakrájíme na plátky.
Podáváme s kečupem a okurkou, můžete si přidat oblíbený dip podle chuti.
Dobrou chuť.
Poznámky k receptu
Tuhle roládu si můžete připravit jako večeři, ale stejně tak jako svačinu (polooběd do práce) nebo jako jídlo na piknik.