Masové koule se sezamem | Mleté maso v jiné podobě
Servírujeme.
Příprava je podobná, jako když chystáme třeba čevabčici, takže jsme vlastně doma. To umíme. Jen cibule je sladší a navíc je tu i mrkev. A samozřejmě sojová omáčka. A to podstatné – sezamová semínka. Jsou v mase i omáčce.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
25minut
Potřebujete:
Masové koule
Sezamovo-sojová omáčka
Smažení
Jak na to:
  1. Všechno, co potřebujeme si připravíme.
  2. Připravíme si omáčku: Smícháme sojovou omáčku s cukrem a 1/4 šálkem vody. Zahřejeme, aby se cukr rozpustil, měla by stačit 1 minuta.
  3. Nakrájíme nadrobno zeleninu a smícháme všechny ingredience na koule. Dobře propracujeme.
  4. Pomocí lžíce si vytvoříme koule.
  5. Na oleji při střední teplotě opečeme koule ze všech stran, to trvá tak 10 minut, ale je dobré to hlídat.
  6. Na suché pánvi si opražíme sezamová semínka.
  7. Část připravené omáčky si dáme stranou na závěr. Do zbylé části vmícháme opražená sezamová semínka. Promícháme a provaříme asi 2 minuty.
  8. Do pánve s opečnými koulemi k oleji přilijeme směs omáčky se sezamem. Necháme na mírném ohni vařit asi 8 minut. Připravíme si rýži.
  9. Podáváme s rýží, omůžeme zakápnout částí omáčky, kterou jsme si dali stranou. Do omáčky můžeme ještě přidat trochu výpeku z pánve a nechat přejít varem. Posypeme jarní cibulkou.