Köttbullar meatballs, that served in IKEA stores. So we'll variant, why not? Marbles? While sometimes it's just a shape. When would you meat dough, you do for burgers ušulali into balls, so you are relatively close. There are some difference but still must be, so what ingredients should be used by the Swedish gastronomic star, formerly an actor Per Morberg? Pera know, but his recipe I'll base. Then I go after her. Per has pork and beef, I just beef. Already here we differ.
Meat balls | Since as from IKEA
Need: |
- 300 g ground beef
- 300 ml beef broth
- 1 cibuli
- 1 egg
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky ground ginger
- flour
- butter
- salt
Units:
How do you:
- Cibuli rozpůlíme a jednu polovinu nakrájíme nadrobno, druhou na trochu větší kousky. Pokud se vám to nepovede, radši obě půlky krájete nadrobno, pak by to dělalo paseku. Polovinu cibule osmahneme na másle.
- Necháme osmahnutou cibuli mírně vychladout a přidáme k mletému masu. Přidáme i surovou cibuli.
- Přidáme vejce, sůl a koření.
- Přidáme ke směsi trochu smetany na šlehání. Pokud se vám zdálo, že bude směs řídká, zjistíte, že smetana ji docela slušně zahustí. Rozhodně zapomeňte na strouhanku.
- Vytvoříme masovou směs a necháme chvilku odpočinou v chladu.
- Rukama namočenýma ve vodě pak vytvoříme kuličky. Dáme do chladu tak na 15 minutes.
- Kuličky opečeme na másle. Při opékání pohybujeme s pánví, aby se opekly ze všech stran.
- Pozor jen, abyste nemávali pánví příliš a máslo nestříkalo. Až budete kuličky dávat stranou, nechte v pánvi výpek. Budete ho potřebovat.
- Hotové kuličky dáme stranou.
- Do trochy vývaru rozmícháme hladkou mouku. So 1 spoon.
- Do pánve s výpekem nalijeme vývar. mix well.
- Přidáme vývar s moukou a promícháme. Chvilku povaříme.
- Add cream and mix.
- Hotová omáčka.
- Kuličky podáváme s omáčkou a dalamánkem.