Masové kuličky | Trochu jiná káva
Tak si to nějak upravíme, což asi inspirátorka předpokládala. Trochu mi pomůže Zdeněk Pohlreich se svým burgrem. To dáme dohromady.
Porce
Doba přípravy
4
osoby
15
minut
Porce
Doba přípravy
4
osoby
15
minut
Doba vaření
15
minut
Potřebujete:
300
g
hovězího mělněného masa
400
g
hovězího na burger
100
g
plátkového čedaru
1/2
lžičky
tymiánu
3
lžičky
worchestru
1
lžičku
soli
1/2
lžičky
černého pepře
to musíte odhadnout, kdyžmáte mlýnek
4
lžičky
ajvaru
pikatního
olej
Jak na to:
Připravíme si všechno k ruce.
Obě masa smícháme.
Přidáme tymián, sůl, worchestr a pepř.
Přidáme ajvar.
Všechno prohněteme. Rukama je to sice trochu divočina, ale proč ne. Pak ruce umyjete a zase je čisto.
Plátkový čedar nakrájíme na kostičky.
Z masa si vytvoříme kuličky.
Do každé kuličky vytvoříme důlek a vsuneme část nakrájeného čedaru.
Kuličky pak uzavřeme, aby bylo okolo sýra maso.
Kuličky potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odstát v chladničce.
Smažíme v dobré vrstvě oleje.
Masové kuličky vyjmeme, položíme na papírovou utěrku, aby okapal olej.
Přílohou jsou vařené brambory a salát.