Mexické kuřecí penne | Trikolora viva
Je to skvělý oběd nebo skvělá večeře. Rychlá a snadná, co víc asi můžeme chtít. Nakrájíme a mícháme a mícháme. Každopádně doporučuji.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
10
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
10
minut
Doba vaření
25
minut
Potřebujete:
250
g
kuřecích prsou
2
lžíce
olivového oleje
1
bachratou červenou papriku
2
zelené papriky
250
ml
kuřecího vývaru
200
g
smetany
1
cibuli
3-4
stroužky
česneku
1
lžičku
mleté papriky
1
lžičku
chilli
1
lžičku
knímu
1
lžičku
soli
120
g
penne
hladkolistou petržel
3
lžíce
strouhaného čedaru
Jak na to:
Nakrájíme cibuli na půlměsíčky a papriky na proužky. Orestujeme na oleji.
Přidáme na proužky nakrájená kuřecí prsa. Přidáme lžičku papriky.
Přidáme lžičku chilli, kmínu, nasekané stroužky česneku, osolíme. Promícháme a restujeme.
Přidáme 250 ml kuřecího vývaru a 200 g smetany. Provaříme.
Přidáme penne uvařené al dente.
Posypeme strouhaným čedarem. Promícháme.
Podáváme posypané strouhaným čedarem a nasekanou petrželkou.
Poznámky k receptu
I k tomuto receptu patří video: