Moravský vrabec a vůbec | Klasika v akci
Pokaždé jinak? Vypadá to tak. Když narazím na něco zajímavého, zkouším. Tentokrát mě trochu navedli Kluci v akci. Podlít maso vývarem a pivem? Proč ne?!
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
10
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
10
minut
Doba vaření
90
minut
Potřebujete:
Vrabci
400
g
vepřové plece a boku
2
cibule
10
stroužků
česneku
kmín
sůl
hovězí vývar
světlé pivo
Zelí
500
g
kysaného zelí
sádlo
kmín
sůl
Jak na to:
Maso nakrájené na kostky smícháme s cibulí nakrájenou na půlměsíčky a česnekem na plátky. Osolíme a okmínujeme.
Podlijeme vývarem.
Dáme do trouby předehřáté na 180 °C až 200 °C (podle vaší trouby) a pečeme asi hodinu. V polovině pečení promícháme a přilijeme trochu světlého piva.
Na rozpáleném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce stáhneme teplotu a cibuli mírně zkaramelizujeme.
Přidáme zelí i se šťávou, ochutíme kmínem a solí. Podusíme tak 10 minut.
Podáváme.