Naložená obložená okurka | Jednodenní záležitost
Okurka s cibulí naložená
Proč naložená a obložená okurka? Plátky okurky jsou v nálevu, obložené kroužky cibule. Můžete nasadit klasický ocet nebo jablečný, tento recept je s klasikou. A protože to je pokus a ne záležitost na trh, porce je pro dva. Lze znásobit a připravit větší dávku. Počítejte s tím, že potřebujete větší sklenici než je pouhý součet tekutin v receptu. On totiž nějaký prostor zaberou okurka s cibulí. Ale to je asi jasné.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut + 24 hodin v chladu
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut + 24 hodin v chladu
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravte si vše, co potřebujete.
  2. Okurku škrabkou zbavíme slupky, tak na střídačku, vytvoříme zebru. Pak ji nakrájíme napříč na jemná kolečka. Cibuli nakrájíme na kolečka.
  3. Dobře smícháme všechny ingredience nálevu.
  4. Do sklenice s uzávěrem naskládáme střídavě vrstvy okurky, které prokládáme kroužky cibule.
  5. Vše zalijeme připraveným nálevem a sklenici uzavřeme.
  6. Hotovo. Teď jenom počkáme do druhého dne, protože sklenici s okurkami necháme chladit, minimálně přes noc v ledničce.
  7. Salát je hotov. Tak dobrou chuť.
Poznámky k receptu

Okurka může zahrát v řadě salátů. Zkusit můžete třeba rychlý piknikový salát s fazolemi či  okurku s rajčaty. Nebo thajský okurkový salát.