Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.
Nashvillská kuřecí křídla v pražské verzi, pikantní záležitost | Inprovizace s inspirací
Nashville není jenom Mekka muzikantů. Pochází odtud i recept, který, jak jinak, jsem si mírně upravil podle hlavy, možností a tak vůbec. V Nashvillu se improvizuje a v mé kuchyni taky. Původní recept je jenom inspirací.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10 minut + 3 hodiny na odležení
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10 minut + 3 hodiny na odležení
Doba vaření
45minut
Tak jdeme do toho, připadám si jako ten motorkář jezdící v cirkusové kouli. Když to špatně vyberu, natluču si, když zvládnu plyn a tak, může to být skvělé dechberoucí představení. Tak tedy, že bych chtěl lapat po dechu, to zrovna ne, ale pochutnat si, to je jiná.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10 minut + 3 hodiny na odležení
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10 minut + 3 hodiny na odležení
Doba vaření
45minut
Tak jdeme do toho, připadám si jako ten motorkář jezdící v cirkusové kouli. Když to špatně vyberu, natluču si, když zvládnu plyn a tak, může to být skvělé dechberoucí představení. Tak tedy, že bych chtěl lapat po dechu, to zrovna ne, ale pochutnat si, to je jiná.
Nashvillská kuřecí křídla v pražské verzi, pikantní záležitost | Inprovizace s inspirací
Omytá křídla popsypeme pepřem a solí a necháme 3 hodiny chladit. Když necháte přes noc, taky dobře.
Rozšleháme vejce, podmáslí (mléko) a tabasco. V jiné míse smícháme mouku a tak 4 lžičky soli.
V další míse rozmícháme kajenský pepř, hnědý cukr, granulovaný česnek, papriku.
Ještě do směsi koření přidáme asi šálek oleje.
Křídla dáme do zapékací misky, zalijeme olejem a zakryjeme (poklicí nebo alobalem). Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 30 minut.
Křídla pak vyndáme z trouby.
Křídla vyjmeme z misky, necháme okapat a obalíme je v mouce a pak ponoříme do vaječné směsi a potom ještě jednou vykoupeme v mouce. Křídla jsou ve vrstvě těstíčka, takže počítejte s krustičkou po smažení. Olej ze zapékací misky přelijeme do pánve, případně ještě přidáme trochu oleje a zahřejeme na vyšší teplotu, křídla smažíme ze všech stran.
Ve finále ve směsi koření s olejem obalíme osmažená, ještě horká křídla. Pokud už vám při manipulaci křídla už trochu vychladla, šoupněte je na chvilku do horké trouby, olej povolí a cukr trochu zkaramelizuje.
Podáváme s plátky chleba a kyselou okurkou.
Tip:
Protože těstíčko je docela hutné, budou se vám lépe obalovat kuřecí paličky.