Okurkový salát s koprem a cibulí | Vždy připraven – ve sklenici | Receptová odysea
Okurkový salát s koprem a cibulí
Salát můžete uschovat v lednici, vydrží několik dní, takže si můžete dopřávat, když vás třeba honí mlsná. Takže vždy připraven – byť jen ve sklenici. Salát si můžete podle chuti modifikovat. Červená cibule dá barvu okurkám i cibuli bílé, chcete-li mít zeleno-bílou variantu, dejte jenom bílou nebo klasickou kuchyňskou cibuli, která je trochu ostřejší.
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Smícháme ocet s vodou, cukrem, solí, pepřem a mletými chilli vločkami.
  2. Okurku nakrájíme na plátky, cibule na kolečka.
  3. Okurku s cibulí naskládáme do sklenice, proložíme koprem, přidáme celou feferonku a zalijeme nálevem.
  4. Dáme vychladit do ledničky na několik hodin nebo přes noc.