Opilé špekáčky s brambory | Vaříme na pivě
Tohle je docela malá porce, tak jenom pro dva. Nemusíme přece vařit celý kotel a pak se s tím trápit několik dní.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
60minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Všechno, co potřebujeme, si připravíme.
  2. Smícháme asi 150 ml piva s prolisovaným nebo nadrobno nakrájeným česnekem, tomatovou pastou, provensálským kořením, grilovacím kořením a můžeme přidat i trochu soli a pepře. Pozor, kořenící směs na grilování už obsahuje sůl, tak si to hlídejte.
  3. Brambory nakrájíme na půlměsíčky, tak, že je rozkrojíme podélně na polovinu a pak na třetiny do klínků – tedy šikmým řezem. Špekáčky nakrájíme stejným způsobem.
  4. Pálivou papriku nakrájíme napříč na kolečka. Brambory, špekáčky, papriku a cibule dáme do zapékací misky, přihodíme koktejlová rajčátka.
  5. Zalijeme zálivkou z černého piva. Dobře promícháme.
  6. Předehřejeme si troubu na 250 °C a dáme péct asi 20 minut. Po desti minutách snížíme teplotu na 200 až 220 °C. Záleží na troubě.
  7. Pak přilijeme ještě asi 150 ml piva, promícháme a pečeme 40 minut.
  8. Při pečení občas promícháme. Zálivka by se měla proměnit v hustou omáčku.
  9. Porci servírujeme zdobenou jemně nakrájenými půlkolečky žluté cibule. Dozdobíme petrželkou.