Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.
Paprika plněná masem a nivou | Varianta ne tak divoká, jak by se mohlo zdát
Plněnou papriku tady již máme a protože po experimentu s orzo a taliány jako základem masové směsi, i s papričkami jalapeňo, tak by to chtělo ještě nějakou inovaci. Proto jsem zamíchal do masa nivu. Ano, čtete dobře, sýr se obvykle dává až v druhé fázi pečení, ale teď s ním počítáme od samého začátku. Copak to udělá?
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Tak tu máme další záležitost nazvanou plněná paprika. Tak mě napadlo, že by to mohla být jiná varianta než jakou tu máme a jakou nejspíš všichni také známe. Budeme dneska experimentovat. Tak jdeme do toho! Niva nasazená od počátku funguje skvěle. Dobrou chuť!
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Tak tu máme další záležitost nazvanou plněná paprika. Tak mě napadlo, že by to mohla být jiná varianta než jakou tu máme a jakou nejspíš všichni také známe. Budeme dneska experimentovat. Tak jdeme do toho! Niva nasazená od počátku funguje skvěle. Dobrou chuť!
Paprika plněná masem a nivou | Varianta ne tak divoká, jak by se mohlo zdát
Připravíme si vše, co potřebujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme nahrubo.
Přidáme k masu cibuli i česnek, rozdrobenou nivu a vejce. Osolíme a opepříme.
Promícháme a vytvoříme kompaktní hmotu.
Paprikám odřízneme vršky a zbavíme je semeníku i membrán. Spodní část seřízneme tak, aby papriky mohly stát v pekáčku. Neprořízněte papriky, pokud stojí bez seříznutí, necháme je tak. Papriky pak vložíme do vařící osolené vody a blanšírujeme asi tak 3 až 4 minuty. Pak vyjmeme a namočíme do studené vody.