Paprika plněná masem a nivou | Varianta ne tak divoká, jak by se mohlo zdát
Paprika plněná masem a nivou
Tak tu máme další záležitost nazvanou plněná paprika. Tak mě napadlo, že by to mohla být jiná varianta než jakou tu máme a jakou nejspíš všichni také známe. Budeme dneska experimentovat. Tak jdeme do toho! Niva nasazená od počátku funguje skvěle. Dobrou chuť!
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
40minut
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme nahrubo.
  2. Přidáme k masu cibuli i česnek, rozdrobenou nivu a vejce. Osolíme a opepříme.
  3. Promícháme a vytvoříme kompaktní hmotu.
  4. Paprikám odřízneme vršky a zbavíme je semeníku i membrán. Spodní část seřízneme tak, aby papriky mohly stát v pekáčku. Neprořízněte papriky, pokud stojí bez seříznutí, necháme je tak. Papriky pak vložíme do vařící osolené vody a blanšírujeme asi tak 3 až 4 minuty. Pak vyjmeme a namočíme do studené vody.
  5. Papriky naplníme masovou směsí, posypeneme nasekanou petrželkou. Vložíme do máslem vymazané zapékací misky.
  6. Misku překryjeme alobalem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut.
  7. Pak alobal sejmeme a pečeme ještě 20 minut.
  8. Podáváme. Tentokrát bez přílohy. Pokud vám chybí, můžete si přidat k paprice dušenou rýži.