Paprikové kuřecí paličky | Něco mezi perkeltem, nebem a zemí
Paprikové kuřecí paličky s farfale
Je to rouhání, nebo není? Mám dojem, že jsem stvořil perkelt, ale krk za to zase nedám. Třeba mi na hlavu vylijete kýbl vody, abych se vzpamatoval, ale to já jsem při smyslech. Každopádně je to večeře, která je vcelku jednoduchá a hlavně dobrá.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
75minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme paličky a mouku, kterou smícháme s paprikou, osolíme a opepříme.
  2. Paličky obalíme v okořeněné mouce.
  3. Rozpustíme máslo a paličky opečeme. Asi tak 5 minut.
  4. Opečeme ze všech stran.
  5. Paličky dáme stranou, nakrájíme cibuli a česnek.
  6. Přilijeme trochu oleje do kastrolu. Osmahneme cibuli do měkka, tak 3 nebo 4 mminuty, a přidáme česnek. Ještě tak necelou minutu restujeme.
  7. Přidáme nakrájená rajčata a cukr.
  8. Přidáme bobkový list a zalijeme vodou. Chvíli povaříme. Vlastně stačí přivést k varu.
  9. Vrátíme paličky do kastrolu, promícháme a na mírném ohni vaříme tak 60 minut. Občas promícháme.
  10. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
  11. Zakryjeme a dusíme ještě 15 minut. Mezitím si uvaříme těstoviny, třeba farfale.
  12. Podáváme s farfale.