Jo, také podlehnu rychlosti a požadavkům, jakože žádné extravagantní experimenty a tak; tohle je na přípravu svižná záležitost a tajně taky trochu experiment. Všechno nakrájíte, opečete, podusíte a hotovo.
Paprikový klobásový guláš | Když už fakt nevíte coby
Potřebujete: |
- 200 g paprikové klobásy
- 2 nakládané papriky
- 1 plechovku krájených rajčat
- 2 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- 6 g zauzené slaniny
- 4 brambory
- 2 vaničky silné hovězí šťávy
- 2 špetky kmínu
- 2 lžičky majoránky
- 2 lžičky sladké papriky
- pepř
- olivový olej
- 4 plátky jalapeňo nakládné, když není po ruce čerstvé
Jednotky:
Jak na to:
- Rozehřejeme pánev a pak do ní dáme lžíci oleje. Jakmile je olej rozpálený, vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme. Přidáme na kolečka nakrájenou paprikovou klobásu a opečeme.
- Do pánve přihodíme nadrobno nakrájené cibule a česnek, který jsme rozmáčkli plochou stranou nože a nadrobno nasekali. Dáme cibuli i česneku 2 minuty, pak přidáme na kostičky nakrájené nakládané papriky a orestujeme. Ještě přidáme nadrobno nakrájené jalapeňo. Vše z pánve přendáme do kastrolu.
- Po chvíli, až se základ začne vařit, přidáme nasekaná rajčata. Promícháme a chvíli povaříme. Přilijeme trochu horké vody a přidáme vaničky bujónu. Přidáme papriku a kmín. Chvíli provaříme.
- Do guláše přidáme na kostičky nakrájené brambory, ochutíme majoránkou a podle potřeby přilijem horkou vodu. Přivedeme k varu a teplotu snížíme. Zakryjeme a necháme mírně probublávat. Vaříme asi 30 minut, dokud brambory nejsou měkké.
- Na ozdobu můžete dát nakrájenou jarní cibulku, podáváme s čerstvým chlebem.