Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.
Párkový guláš s chorizem, okurkou a bramborou
Podlehl jsem a dopustil se párkového guláše. Jenom, aby to nebylo tak nudné, trochu jsem si zaexperimentoval. Nebudeme tomu ale říkat znojemský guláš kvůli okurce.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Taková tábornická klasika, řeknete si. Jenomže někdy je změna v jídelníčku zapotřebí. Zajímavou přílohou je bramborák, zvládnete ho hravě, ale musím se přiznat, že tenhle jsem koupil – v řeznictví.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Taková tábornická klasika, řeknete si. Jenomže někdy je změna v jídelníčku zapotřebí. Zajímavou přílohou je bramborák, zvládnete ho hravě, ale musím se přiznat, že tenhle jsem koupil – v řeznictví.
Párky nakrájíme na kolečka, chorizo na kolečka nebo větší plátky rozkrájíme na nudličky a vše opečeme na sádle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme, aby cibule zesklovatěla.
Přidáme na proužky nakrájené okurky, hořčici a opepříme.
Zalijeme částečně horkou vodou a po chvíli varu necháme podusit, asi 10 minut.
Bramboru nakrájíme na malé kostičky a přidáme do guláše. Přilijeme vodu a opět chvilku vaříme, pak stáhneme teplotu, zakryjeme a necháme podusit, aby brambory byly měkké.
Mouku rozmícháme ve vodě a přilijeme do guláše. Můžeme osolit, ale napřed ochutnejte.