Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.
Plněná kuřecí prsa v pikantním koření | Závan Lousiany v Česku
Tak k tomu došlo. Už jsem dělal roládky různě, ale tentokrát to bude docela dobrodružství. Protože jsem okouknul fígl, jak z prsíček vytvořit vhodné plátky k zabalování. Stačí k tomu váleček a pečicí papír. Maso není rozmlácené, papír ho dostatečně ochrání. Jestliže mluvím o závanu Lousiany, pak mám na mysli tu jižní část Cajun, kam byli za sedmileté války přesunuti z dnešní Kanady frankofonní obyvatelé. Už jsem se o tom rozpovídal v receptu na cajunské rybí filé. Odtud pochází i cajunská kořenící směs. Ingredience na ni mohou být různé, třeba i cibulový prášek, což nemám, ale vystačíme si i bez něho. Hodně se chuti této kuchyně (tak blízké kreolské) přiblížíme. No, pochutnáme si.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
20minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
20minut
Doba vaření
45minut
Je to jednoduchá záležitost, jenom potřebujete mít trpělivost při plnění. Ale za tu námahu to rozhodně stojí. Záleží také na velikosti prsíček, větší se lépe plní a navíc takže připravit porci pro dva i pro čtyři. Záleží na tom, jak velký máte hlad. Kořenící směs vám jistě zbyde, uchovejte si ji na příště.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
20minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
20minut
Doba vaření
45minut
Je to jednoduchá záležitost, jenom potřebujete mít trpělivost při plnění. Ale za tu námahu to rozhodně stojí. Záleží také na velikosti prsíček, větší se lépe plní a navíc takže připravit porci pro dva i pro čtyři. Záleží na tom, jak velký máte hlad. Kořenící směs vám jistě zbyde, uchovejte si ji na příště.
Plněná kuřecí prsa v pikantní koření | Závan Lousiany v Česku
Kuřecí prsa dáme mezi pláty pečícího papíru a válečkem rozklepeme na tenčí pláty.
Smícháme všechny ingredience na kořenící směs.
Připravíme si zeleninu, papriky zbavíme semínek a membrán.
Připravíme si nadrobno nakrájenou polovinu bílé cibule, nakrájené papriky a nakrájené žampiony.
Na střední teplotě rozehřejeme olej, zeleninu restujeme asi 5 minut.
Na kuřecí pláty dáme špetku nastrouhaného sýra, 2 až 3 lžíce restované zeleninové směsi a navrch dáme opět strouhaný sýr.
Opatrně kuřecí plát zabalíme a sepneme párátky. Dáme do zapékací misky.
Rolky dobře posypeme kořenící směsí a navrch dáme kousky másla.
Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 35 až 40 minut. V polovině pečení maso pokropíme trochou horké vody.
Mezitím si uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě, které přidáme k pečenému masu tak asi 10 minut před koncem.
Na másle orestujeme na kolečka nakrájený pórek, na půlměsíčky nakrájenou bílou cibuli (ta nám zbyla z přípravy náplně) a nakrájené pak choi. Tak 3 až 5 minut na středním ohni.