Plněná kuřecí prsa v pikantní koření | Závan Lousiany v Česku
Plněná kuřecí prsa v pikantním koření
Je to jednoduchá záležitost, jenom potřebujete mít trpělivost při plnění. Ale za tu námahu to rozhodně stojí. Záleží také na velikosti prsíček, větší se lépe plní a navíc takže připravit porci pro dva i pro čtyři. Záleží na tom, jak velký máte hlad. Kořenící směs vám jistě zbyde, uchovejte si ji na příště.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 20minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 20minut
Doba vaření
45minut
Potřebujete:
Směs koření
Příloha
Jak na to:
  1. Kuřecí prsa dáme mezi pláty pečícího papíru a válečkem rozklepeme na tenčí pláty.
  2. Smícháme všechny ingredience na kořenící směs.
  3. Připravíme si zeleninu, papriky zbavíme semínek a membrán.
  4. Připravíme si nadrobno nakrájenou polovinu bílé cibule, nakrájené papriky a nakrájené žampiony.
  5. Na střední teplotě rozehřejeme olej, zeleninu restujeme asi 5 minut.
  6. Na kuřecí pláty dáme špetku nastrouhaného sýra, 2 až 3 lžíce restované zeleninové směsi a navrch dáme opět strouhaný sýr.
  7. Opatrně kuřecí plát zabalíme a sepneme párátky. Dáme do zapékací misky.
  8. Rolky dobře posypeme kořenící směsí a navrch dáme kousky másla.
  9. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 35 až 40 minut. V polovině pečení maso pokropíme trochou horké vody.
  10. Mezitím si uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě, které přidáme k pečenému masu tak asi 10 minut před koncem.
  11. Na másle orestujeme na kolečka nakrájený pórek, na půlměsíčky nakrájenou bílou cibuli (ta nám zbyla z přípravy náplně) a nakrájené pak choi. Tak 3 až 5 minut na středním ohni.
  12. Podáváme se směsí zeleniny a malými bramborami.