Plněná paprika bavorskou klobásou
Papriky, to je pokušení. Tak si ho pojďte se mnou vychutnat. Nebudete litovat.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
15
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
15
minut
Potřebujete:
220
g
bavorské klobásy
2
žluté bachraté papriky
100
g
mortadelly
5
stroužků
česneku
1
rohlík
1
vejce
2
lžičky
provensálského koření
150
ml
kuřecího vývaru
2
žampiony
Jak na to:
Klobásky a mortadella.
Z klobás vymačkáme masovou směs, mortadellu nakrájíme na kousky.
Nakrájíme nadrobno žampiony a přidáme do masové směsi.
Nasekáme česnek a smícháme klobásovou směs se salámem a vejcem. Přidáme česnek.
Přidáme rohlík nakrájený na kostičky.
Směs dobře prohněteme.
Přidáme provesálské koření a promícháme.
Papriky zbavíme vršků a vnitřku.
Naplníme papriky masovou směsí. Dáme do zapékací misky, kam už jsme dali máslo.
Zalijeme vývarem.
Zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté toruby na 200 °C péct asi 30 minut. Alobal pak sejmeme a ještě chvíli pečeme, tak asi 5 až 8 minut.
Hotovo.
Tentokrát bez přílohy, jen obložené plátky okurky.