Zelí raději propereme, pokud se vám zdá dost kyselé. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list a nové koření. Pokud máme vývar, nasadíme ho nyní místo vody a krok s masoxem pak vynecháme.
Přidáme drcený kmín. Tenhle bod můžete klidně spojit s prvním, jen jsem na něj při první fotce zapomněl. Pak už zelí s kořením vaříme skoro doměkka. Tak asi 40 minut.
Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Do sádla můžete přidat i kousek sádla ze šunky, proč ne?
Přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu. Orestujeme.
Zasypeme moukou a upražíme jíšku.
Přidáme papriku, promícháme a necháme chvíli stranou.
Cibuli s klobásou pak vmícháme do zelí a vaříme tak 12 minut.
Pokud je polévka až příliš hustá, přidáme vodu.
Pokud jsme se spokojili s masoxem, tak nyní přidáme kostky masoxu, který se má jen krátce povařit. Proto až na poslední chvíli. Vaříme ještě tři minuty.