Asi je to odvážné sem přidávat polévku, který umí asi každý. Je to ale můj první pokus, a kdyby náhodou byla potřeba, tak ji tady zase najdu. Jsou vlastně dvě varianty. Vývarová a smetanová. Takže si dáme tu první.
leek soup | Proč ne?
Need: |
- 1 pórek
- 6 drobných brambor
- 2 lžíce butter
- 1 spoon hladké mouky
- 1000 ml kuřecího vývaru
- salt
- toasted bread
Units:
How do you:
- Pórek omyjeme a přepůlíme. Zelenou část ještě rozebereme, aby šla lépe propláchnout.
- Peel potatoes. Nakrájíme na kostičky a dáme do misky s vodou, kde počkají na svoji chvílli.
- Pórek podélně překrojíme na čtvrtiny a pak napříč na drobnější kousky. Část zelené části si ještě uchováme na později.
- Rozehřejeme máslo a osmahneme nakrájený pórek. Mírně osolíme.
- Přidáme mouku.
- Vytvoříme jíšku a asi po třech minutách zalijeme trochou vody. Dobře rozmícháme a přilijeme postupně vývar. Krátce povaříme.
- Přidáme přecezené na kostičky nakrájené brambory.
- Promícháme a povaříme na mírnějším ohni, tak deset minut, so the potatoes soften.
- Před dokončení přidáme ještě nakrájenou zelenou část pórku.
- Ppovaříme tak 3 minuty. Dosolíme podle chuti.
- Na másle opečeme toastový chléb pokrájený na kostky.
- served.
Tip:
Další variantou je, že přidáme tak asi 2 until 3 stroužky česneku a dochutíme majoránkou.