leek soup | Proč ne?
It's a simple soup,
kterou si může dovolit střihnout každý
.
Servings
Prep Time
2
osoby
5
minutes
Servings
Prep Time
2
osoby
5
minutes
Cook Time
15
minutes
Need:
1
pórek
6
drobných brambor
2
lžíce
butter
1
spoon
hladké mouky
1000
ml
kuřecího vývaru
salt
toasted bread
How do you:
Pórek omyjeme a přepůlíme
.
Zelenou část ještě rozebereme
,
aby šla lépe propláchnout
.
Peel potatoes.
Nakrájíme na kostičky a dáme do misky s vodou
,
kde počkají na svoji chvílli
.
Pórek podélně překrojíme na čtvrtiny a pak napříč na drobnější kousky
.
Část zelené části si ještě uchováme na později
.
Rozehřejeme máslo a osmahneme nakrájený pórek
. Mírně osolíme.
Přidáme mouku.
Vytvoříme jíšku a asi po třech minutách zalijeme trochou vody
.
Dobře rozmícháme a přilijeme postupně vývar
.
Krátce povaříme
.
Přidáme přecezené na kostičky nakrájené brambory
.
Promícháme a povaříme na mírnějším ohni
,
tak deset minut
, so the potatoes soften.
Před dokončení přidáme ještě nakrájenou zelenou část pórku
.
Ppovaříme tak
3 minuty.
Dosolíme podle chuti
.
Na másle opečeme toastový chléb pokrájený na kostky
.
served.
Recipe Notes
Další variantou je,
že přidáme tak asi
2 until 3
stroužky česneku a dochutíme majoránkou
.