Provensálské kuře s houbami | Na skok do Francie přes Austrálii
Tentokrát přicházejí ke slovu i krájená rajčata. Navíc bílé fazole s nimi hrají docela dobrou muziku. Tak proč ten koncert nespustit. Každopádně výsledek stojí za to.
Kuřecí horní stehna osolíme a opepříme. Zahřejeme máslo a olej v hrnci na středně vysokou teplotu.
Kuřecí maso opékáme tak 10 minut nebo dozlatova. Vyjmeme na talíř.
Připravíme si zeleninu s bylinkami.
Na pánev s výpekem přidáme cibuli nakrájenou na čtvrtiny, celerové stonky pokrájené na kousky, stroužky česneku ve slupce, bobkové listy a tymián. Vaříme 5 minut.
Vrátíme kuřecí maso do hrnce.
Přidáme rajčata…
… víno…
… vývar, promícháme a přivedeme k varu.
Zakryjeme, stáhneme mírně teplotu a vaříme 30 minut.
Osmahneme houby na másle.
Přidáme houby…
…fazole…
…cukr…
… a omyté baby brambory ve slupce.
Snížíme teplotu na středně nízkou.
Přikryjeme a vaříme tak 20 minut, nebo dokud brambory nezměknou.