Porce | Doba přípravy |
2 osoby | 10 minut |
Doba vaření |
20 minut |
|
|
|
Řecké klobásy s červenými fazolemi | Oběd skoro na pláži
Potřebujete: |
- 260 g řeckých originálních klobás
- 1 červenou papriku
- 3 stroužky česneku
- 1 konzervu červených fazolí 400g, má 240 g fazolí
- 1 konzervu krájených rajčat v tomatové šťávě
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Klobásy nakrájíme na kolečka a dobře opečeme na 2 lžících olivového oleje. Asi tak 6 minut. Dáme stranou do rendlíku.
- Na oleji orestujeme nakrájenou červenou papriku a po chvíli přidáme nasekaný česnek, který potřebuje minutu, maximálně dvě.
- Obsah pánve pak přidáme k opečeným klobásám.
- Přidáme scezené a propláchnuté fazole a krájená rajčata i se šťávou, promícháme a snížíme teplotu. Necháme probublávat. Osolíme a opepříme. Vaříme asi 8 minut.
- Podáváme s chlebem, nebo s bagetkou.