Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.
Restovaná kuřecí játra s rýží
Játra na víně? Proč ne?! Rozhodně nebudete opilí! Vína je jen trocha a při vaření se alkohol odpaří. Každopádně to má být rychlý oběd. A také, že jo!
Hlasů: 2
Hodnocení: 3.5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
12minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
12minut
V receptu se ukrývá prosecco, tedy kamarád sektu, šumivé víno z Itálie, kterému jsem přišel na chuť v míchaných nápojích až v Řecku. Použití je prosté, bílého vína jsem měl jen trochu, tak jsem povolal na pomoc ještě prosecco. Takže je na vás, jaké víno si do jatýrek přidáte.
Hlasů: 2
Hodnocení: 3.5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
12minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
12minut
V receptu se ukrývá prosecco, tedy kamarád sektu, šumivé víno z Itálie, kterému jsem přišel na chuť v míchaných nápojích až v Řecku. Použití je prosté, bílého vína jsem měl jen trochu, tak jsem povolal na pomoc ještě prosecco. Takže je na vás, jaké víno si do jatýrek přidáte.
Játra vložíme do mikrotenového sáčku, opepříme, posypeme sušenou petrželkou, přidáme mouku a sáčkem několikrát zatřeseme, aby mouka dobře obalila játra.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej s máslem.
Přidáme játra a nakrájenou cibuli s česnekem. Restujeme na střední teplotě minimálně 5 minut. Na játrech by mělo být vidět, že jsou opečená.
Přidáme víno, promícháme a ještě 2 až 3 minuty restujeme.