Některé věci se dají okoukat, vykoukat i kopírovat, ale tenhle recept se rodil postupně v hlavě, podle toho, co mám po ruce nebo lze ještě dokoupit za rohem. Tak se pustíme do receptu s asijským nádechem. Krom kuřecích stehenní řízků použijeme dvě barvy paprik, zelené fazolky, jarní cibulku, pak choi a česnek. A nebude chybět ani sojová omáčka!
Restované kuře se zeleninou | Asijská kuchyně jen tak z hlavy
Potřebujete: |
- 400 g kuřecích stehenních řízků
- 1/3 šálku sojové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 červené papriky
- 1 červenou cibuli
- 1 jarní cibulku
- 2 hrstě zelených fazolek
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 bulvu pak choi
- 2 lžíce vody
- rýže
Jednotky:
Jak na to:
- Připravíme si maso, které nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme. Smícháme sójovou omáčku s ústřicovou a do této směsi naložíme maso. Necháme stát v pokojové teplotě 15 minut. Papriky nakrájíme na proužky, pak choi zbavíme spodní části košťálu a nakrájíme napříč na kousky, česnek nasekáme nadrobno. Červenou cibuli překrojíme podélně na půlku a napříč nakrájíme měsíčky. Dáme vařit rýži.
- Rozehřejeme 2 lžíce oleje ve woku a orestujeme naložené kousky masa. (Marinádu si dáme stranou.) Asi tak 5 až 6 minut. Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.
- Přidáme lžíci oleje a orestujeme nasekaný česnek. Stačí 1 minuta.
- Přidáme nakrájenou zeleninu: cibuli, papriky, pak choi a restujeme 3 minuty. Pak přidáme zelené fazolky (mohou být mražené), zalijeme 3 lžícemi marinády a 2 lžícemi vody. Přidáme na asi 2cm kousky nakrájenou jarní cibulku. Vaříme ještě 5 až 6 minut, aby zelenina změkla.
- Do pánve k zelenině vrátíme maso, promícháme a vaříme ještě tak 4 minuty.
- Podáváme s rýží.
Tip:
O pak choi, téhle zelenině, která trochu voní jako kedlubna, ale je měkkoučká už tady byla řeč.