Rychlá záležitost, která chutná. Prostě, jak se tomu říká – minutka. Třebaže se dělá víc než jednu minutu. My ovšem víme, že minutu dá zabrat jen tak vybalení salámu z papíru. Nic pro nás tady. Ale pokud chcete to rozpálit ve větším formátu, zkuste krkovičku zapečenou s lečem a mozzarellou. Obojí chutná skvěle.
Rychlá krkovička | Pohlazení chuti
Potřebujete: |
- 200 g plátků krkovičky 2 plátky
- 50 g másla
- steakové koření
- 1 jarní cibulku
- 1 rajče
Jednotky:
Jak na to:
- Plátky krkovičky jemně naklepeme z obou stran. Můžete je klepat ve folii nebo klepat jemně, záleží na vás.
- Okořeníme steakovou směsí. Z obou stran.
- Rozpálíme na pánvi máslo.
- Opečeme krkovičku. Stačí tak 2 minuty. Jakmile dáme maso do másla, to se zklidní a nepřepaluje.
- I z druhé strany dáme krkovičkám na opečení 2 minuty.
- Přidáme na plátky nakrájenou bílou část jarní cibulky.
- Zakryjeme a podusíme. Stačí 10 minut. Můžeme zastříknout trochou vody, aby se vytvořilo víc šťávy.
- Podáváme s vařeným bramborem, ozdobíme rajčetem a nasekanou zelenou natí jarní cibulky.