Rychlá krkovička | Pohlazení chuti
Něco jak ze studentských let. Dá se připravit v polních podmínkách, ale je to skvělá večeře.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Doba vaření
15
minut
Potřebujete:
200
g
plátků krkovičky
2 plátky
50
g
másla
steakové koření
1
jarní cibulku
1
rajče
Jak na to:
Plátky krkovičky jemně naklepeme z obou stran. Můžete je klepat ve folii nebo klepat jemně, záleží na vás.
Okořeníme steakovou směsí. Z obou stran.
Rozpálíme na pánvi máslo.
Opečeme krkovičku. Stačí tak 2 minuty. Jakmile dáme maso do másla, to se zklidní a nepřepaluje.
I z druhé strany dáme krkovičkám na opečení 2 minuty.
Přidáme na plátky nakrájenou bílou část jarní cibulky.
Zakryjeme a podusíme. Stačí 10 minut. Můžeme zastříknout trochou vody, aby se vytvořilo víc šťávy.
Podáváme s vařeným bramborem, ozdobíme rajčetem a nasekanou zelenou natí jarní cibulky.