I do not mean marathoners or world champion, just do a quick chicken, which, of course, enjoy. If nehodlujete food cooked in red wine, reach forchicken broth. You did have on hand. Or try both, half and half.
K rychlému kuřeti můžete připravit šťouchané brambory. Tyhle jsem okoukal od šéfkuchaře Café Colore Luboše Leopolda. Stačí máslo, šalotka a brambory. No, skoro jsou jako jeho, vlastně jeho babičky. K šalotce jsem přidal ještě jarní cibulku.
K rychlému kuřeti můžete připravit šťouchané brambory. Tyhle jsem okoukal od šéfkuchaře Café Colore Luboše Leopolda. Stačí máslo, šalotka a brambory. No, skoro jsou jako jeho, vlastně jeho babičky. K šalotce jsem přidal ještě jarní cibulku. |
Rychlé kuře se šťouchanými bramborami
Need: |
- 1/4 šálku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 stehenní kuřecí řízky nebo kuřecí prsa
- 3 lžíce butter
- 1/4 šálku vína nebo kuřecího vývaru
- 1 lžíce citronové šťávy
- leaf parsley
Units:
How do you:
- Smícháme mouku, sůl a pepř. Kuřecí řízky lehce naklepeme. Pokud jste si vybrali kuřecí prsa, trochu víc přitlačte.
- Kuřecí řízky obalíme ve směsi mouky, jemně setřeseme zbylou mouku.
- Dáme vařit brambory ve slupce.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a na mírném ohni opečeme řízky po obou stranách dohněda.
- Přidáme k řízkům víno (nebo vývar), teplotu zmírníme a necháme odkryté vařit 15 minutes. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší, zkusit můžete i široké nudle.
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme. Nakrájíme nadrobno šalotku a tu osmahneme na másle s trochou olivového oleje. Pak přidáme pokrájené brambory, trochu opečeme a pak je rozšťoucháme. Přidáme jarní nakrájenou cibulku. Mírně opečeme, přidáme trochu soli a pepř. A ještě trochu vody. Ale s tou opatrně.
