Rychlé špagety s rajčaty a mozzarellou | Záchrana na poslední chvíli
Rychlé špagety
Někdo tomu říká carbonara, ale tohle carbonara není, je to improvizace. Nápad se rodil během pochodu supermarketem. Dám dohromady, co se dá dát dohromady.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
20minut
Jak na to:
  1. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a opečeme na suché pánvi.
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme.
  3. Dáme vařit špagety v osolené vodě. Do al dente potřebují tak 7 minut.
  4. Přimícháme na drobnější kousky nakrájený salám, nasekaný česnek a na kroužky nakrájený pórek. Promícháme a přidáme nasekaná rajčata (jo jsou z konzervy). Dusíme tak 10 minut na střední teplotě.
  5. Přidáme tak jednu naběračku vody z vařených špaget. Promícháme a dusíme ještě tak 10 minut. Osolíme a opepříme, přidáme špetku provenálského koření. Promícháme.
  6. Vmícháme špagety a můžeme podávat.
  7. Před podáváním posypeme strouhanou mozzarellou.