Rýžový pilaf | Hlavní jídlo v roli přílohy
Pilaf
Pokud si usmyslíte, že místo dušené rýže uděláte jako přílohu právě pilaf, tak počítejte s mírným zpožděním, especially, když jídlo, ke kterému pilaf chystáte, patří mezi rychlé recepty.
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Cook Time
40minutes
Need:
How do you:
  1. Preheat oven to 190 ° C. A nachystáme si zapékací misku (pekáček) vymazanou máslem. Prepare rice, cibulku, tentokrát jsem použil jarní, protože jsem několikrát potřeboval jenom zelenou nať. Rozehřejeme máslo.
  2. Na pánev s máslem přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět, tedy tak asi 3 until 5 minutes.
  3. Vmícháme rýži a osmahneme ji dozlatova.
  4. Přilijeme kuřecí vývar…
  5. …a přidáme bobkový list a osolíme. Ještě mírně povaříme tak 5 minutes.
  6. Připravenou rýži přendáme do zapékacího pekáčku a necháme v troubě asi 30 until 40 minutes, dokud rýže vývar kompletně neabsorbuje. Čas záleží na množství rýže, vývar se má absorbovat, ale rýže má zůstat měkká.
Recipe Notes

Zkuste pilaf skuřecími řízky s koprem a citronem.

INFO:

Pilaf nebo také pilav je jídlo, kde tvoří základ rýže nebo pšenice (bulgur).

Většinou se osmaží na oleji a potom vaří v kořeněném bujónu. Je spousta druhů pilafů, helpful in this, v které zemi se vaří, může obsahovat různé příměsi – zeleninu, ovoce, různé druhy masa a nesmí chybět koření.

Pilaf a podobná jídla jsou obvyklá ve východní Evropě, na Středním východě, nebo v jihoasijské kuchyni. V Ázerbájdžánu je pilaf národním jídlem. Very often brewed e.g. in Turkey, zemích bývalého SSSR, na Balkáně nebo v Íránu.