Šantungská kuřecí křídla | Čínská kuchyně v australsko-českém podání
Křídla po čínsku
To jsem se teda zase rozpovídal, takže už stručněji. Jdeme na má oblíbená kuřecí křídla. Musíme chystat i marinádu, jenže tentokrát si na ni křídla počkají, budeme ji totiž potřebovat až v závěru.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
40minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Smícháme sójovou omáčku, ocet, cukr, nasekané chilli papričky a zázvor. Dáme do uzavíratelné skelnice a protřepeme, aby se cukr rozpustil. Pak dáme do ledničky na 2 hodiny vychladit.
  2. Smícháme mouku s pepřem a osolíme. Ve směsi obalíme kuřecí křídla. Přebytečnou mouku oklepeme.
  3. Ve hlubším rendlíku rozehřejeme olej, v opravdu mocné vrstvě oleje zahřátého na 180 °C smažíme křídla po částech, měla by být zcela ponořená. Smažíme dozlatova, asi 10 minut.
  4. Křídla odkládáme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby olej okapal. Když máme všechna hotová, přendáme je do mísy a přelijeme směsí se sójovou omáčkou. Promícháme.
  5. Podáváme s dipem a dalamánkem nebo bagetkou.