Už je to tady, zase. Bílá klobása. Není to ona klasická vinná klobása, ale bílá klobása. Jako takovou ji koupíte. Tuhle sekanou jsem vyzkoušel a můžete mi věřit, že je to jiná káva, ale stejně dobrá jako ta, co známe. Nemusíte zapomenout na mleté maso, ale neláká vás vyzkoušet něco nového?
Sekaná z bílé klobásy | Zkuste inovaci
Potřebujete: |
- 400 g bílé klobásy
- 1 cibuli
- 1 hrst nachos
- 5-6 lžic strouhanky
- 100 ml mléka
- sůl
- pepř
- 190 g rajčatového pyré
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 kousek sádla
Jednotky:
Jak na to:
- Protože se vyskytly pochybnosti, jakže vlastně vypadá bílá klobása a cože to je, tady je důkaz. Ano, nejde o vinnou klobásu. To je patrné i z další fotky.
- To je bílá klobása!
- Zbavíme klobásu střívek.
- Nakrájíme cibuli nadrobno.
- Přidáme ke klobásám spolu s vejcem.
- Rozdrtíme nachos, nejlépe rukama, ale můžete je také dát do mikrotenového sáčku a několik přejet válečkem.
- Nachos přidáme ke klobásám.
- Zalijeme mlékem.
- Promícháme.
- Ještě zahustíme strouhankou podle potřeby.
- Vypracujeme rukama kompaktní masovou hmotu.
- A tvarujeme nakonec do šišky.
- Zapékací misku vymažeme sádlem.
- Dáme do misky.
- Připravíme polevu z pyré, cukru a hořčice.
- Dobře promícháme, potřebujeme kompaktní hmotu.
- Hmohotou potáhneme masovou šišku.
- Dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme tak 60 minut. Po upečení naporcujeme.
- Podáváme s kaší nebo jenom chlebem, toastem či dalamánkem.