Tohle je opravdu rychlovka, takže si klidně můžete dost přispat a pak se postavit ke sporáku půlhodinku před obědem. No, jasně, zvládáte toho během dopoledne víc a určitě rádi dobrou snídani. Takže to berte jako informaci, že s tímto jídlem se fakt nebudete moc zdržovat. A na chuti to nic neubere.
Slaninové kuře se zelenými fazolkami | Vše v jedné pánvi
Potřebujete: |
- 300 g kuřecích prsou
- 200 g anglické slaniny
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 200 ml kuřecího vývaru
- 160 ml bílého vína
- 1 lžičku tymiánu
- 2 hrstě zelených fazolek
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Plátky anglické slaniny nakrájíme na menší kousky a na rozpálené pánvi opečeme. Slaninu vyjmeme z pánve.
- Kuřecí prsa nakrájíme na delší "hranolky", osolíme, opepříme a opečeme na pánvi dozlatova z každé strany. Kuřecí maso dáme stranou.
- Jemně nakrájenou šalotku orestujeme v pánvi. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme tak půl minuty.
- Přidáme víno, vývar a tymián, promícháme.
- Přidáme zelené fazolky, snížíme teplotu a vaříme tak asi 5 minut. Vrátíme do pánve kuřecí kousky a opečenou slaninu.
- Podle chuti můžeme ještě dosolit. Promícháme a zakryjeme. Po 5 minutách poklici na straně podložíme, aby mohla unikat pára a necháme ještě 5 minut mírně vařit, aby se omáčka trochu redukovala.
- Podáváme s rýží.